Expertise

Strategie in samenwerking en organisatienetwerken

Het groeiende aantal ouderen, chronisch zieken en de stijgende behoefte om te gaan sturen op data, gezondheidsuitkomsten, gezondheid en preventie, kunnen alleen het hoofd geboden worden vanuit doelgerichte samenwerking of een geformaliseerde netwerkorganisatie als productiesysteem.  Een externe netwerkstructuur is van essentieel belang om buiten de grenzen van de eigen organisatie en professionaliteit integraliteit rondom een zorgproces te verankeren. Wij helpen u beter te worden in het functioneren in netwerkorganisaties. Veranderen en vernieuwen in een netwerkorganisatie vraagt nogal wat van zorgprofessionals, financiers, bestuurders en medewerkers. Daarom richten wij ons op de logica rond visie, strategie, executie, innovatie en nadrukkelijk ook op het leiderschapsmodel in netwerkorganisaties. Bij het coördineren van projecten en portfolio’s voor onze opdrachtgevers, plannen, delegeren en bewaken wij alle aspecten van het initiatief, maar markeert bovenal de start van een cyclus die leidt tot succes.

 

Neem contact op

of bel (074) 249 85 85

 • Prof. Dr. Patrick Kenis

  Prof. Dr. Patrick Kenis

  Hoogleraar Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg

  Professor Kenis, hoogleraar Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg is zeer enthousiast over de rol van Roset bij de totstandkoming van het zorgnetwerk Twente. “Roset heeft er samen met de initiatiefnemers voor gezorgd dat er een unieke samenwerking is ontstaan, waarbij wordt uitgegaan van de sterkte van elke aangesloten partij. Vervolgens is er een netwerkmanager aangesteld die er voor zorgt dat informatie wordt gedeeld en projecten ook daadwerkelijk zullen worden uitgevoerd. Dat is een pluspunt en noodzakelijk voor het slagen van het netwerk als geheel. Niemand moet de baas of eigenaar zijn, maar goede coördinatie en rol afstemming is essentieel. Roset is volgens mij de meeste aangewezen partij om die coördinatie op zich te nemen. Zij kunnen als onafhankelijk partner werken aan de onderlinge vertrouwensband, met als doel elke afzonderlijke organisatie uiteindelijk beter te maken, zodat de patiënt of de cliënt uiteindelijk winnaar is.”

  Lees de volledige referentie
 • Anja van Kempen – huisarts

  Anja van Kempen – huisarts

  Huisarts Haaksbergen

  "Samenwerking, wederzijds respect, wederzijds vertrouwen, openheid, dezelfde visie voor ogen houden, het gemeenschappelijk ‘waarom’ voor ogen houden. Stroomlijnen van afspraken en zorgen voor samenhang. Zorg voor onze burgers verbeteren. Die zorg duurzaam borgen. Daar draait het om, in onze samenwerking met verschillende partners."  

  Lees de volledige referentie
 • Suzan van Vliet – huisarts/medisch manager zorggroep Thoon

  Suzan van Vliet – huisarts/medisch manager zorggroep Thoon

  Medisch manager THOON

  "Substitutie van zorgtaken van de tweede naar de eerste lijn alleen is niet voldoende. Het gaat veel meer om de zorg voor patiënten op de juiste plaats te leveren, afstemming, coördinatie en organisatie van zorg, met betere gezondheidsuitkomsten."

  Lees de volledige referentie

Het adviesbureau voor de zorg uit Twente

Uw slagingingskans vergroten samenwerking en innovatie

Onze expertise
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×